top of page
  • Writer's pictureKatarina Bucu

Zastani svete na trenutak | A. C.

"Život nije proces otkrivanja, život je proces stvaranja".


Photo credit: Božica. Instagram: waander.lustphotos

Zastanite. Udahnite duboko. A sada, razmislite o ovome. Razmislite, šta ste uzimali zdravo za gotovo. Da li je topao dom, hrana, mir, posao, ljubav? Zagarantovano je da je ceo svet uzimao zdravo za gotovo najbitniju stvar. Naše zdravlje. Kažu ljudi: "Samo da smo živi i zdravi." Nije to "samo", to je sve! I ne samo fizičko već i mentalno. Mnoge od nas je ova situacija navela da se zapitamo o našem mentalnom zdravlju. O našim emocijama. Teško je, zar ne? Teško je nemati slobodu, možda ćete reći: "Ali imamo je!" U ovom trenutku imamo svu slobodu ovoga sveta. Imamo slobodu da uradimo sve što poželimo. Nije loše, zar ne? U ovom trenutku više nego ikada možemo biti ujedinjeni. Ujedinjeni prvenstveno sa sobom, sa svojom dušom. Poslušajmo šta nam duša govori. Možda je umorna. Možda joj je baš ovaj odmor bio potreban. Iskoristimo ovaj trenutak, iscelimo našu dušu.


Photo credit: Božica. Instagram: waander.lustphotos

U ovom trenutku više nego ikada možemo imati prijatelje. Pitajmo jedni druge kako smo, kako s osećamo, kako nam je prošao dan, jer na kraju dana jedino je to bitno. Bitno je kako se mi osećamo. Naše emocije su bitne, Nemojmo ih kriti. U ovom trenutku promenite vaša uverenja. Shvatite da se Univerzum okreće oko vas. Vi ste u ovom trenutku centar svoga sveta. Posvetite se sebi. Pročitajte knjigu, ispirišite sebe. Ispirišite druge. Zahvalite na svemu što imate i dobićete još. Upravo ove stvari uradila je naša planeta. Uzela je trenutak za sebe. Uzela je trenutak da udahne punim plućima. Uzela je trenutak da se raduje životu, jer on nije stao. Život baš sada počinje u ovom trenutku. Možda niste znali ali: "Život nije proces stvaranja, život je proces otkrivanja." - Nil Donald Volš.


Photo credit: Božica. Instagram: waander.lustphotos

A sada, zastanimo na trenutak , udahnimo, radujmo se životu. Ustanite, aplaudirajte, smejte se, plešite od sreće. Aplaudirajte doktorima, trgovcima, ljudima koji se bore, ljudima koji su se izborili. Aplaudirajte sebi. I za kraj ne zaboravite reči Nila Donalda Volša: "Svrha je života da vam pruži priliku da proglasite i objavite, stvorite i iskusite, izrazite i ispunite ono ko vi uistinu jeste!" A mi uistinu jesmo jedno. Heroji našeg doba.


Photo credit: Božica. Instagram: waander.lustphotos

S odsjajem, A.C.

Fotografije: waander.lustphotos

76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page