top of page
  • Writer's pictureKatarina Bucu

Pismo od godine 2020! Dragi prijatelju...



Od: Godina 2020

Za: Sjajnog prijatelja

5/1/2020


Sjajni pozdrav, dragi prijatelju,

nadam se da si se uveliko ušuškao u početne dane nove decenije. Pišem ti kako bi ti poželela dobrodošlicu u novu godinu ujedno i novu dekadu. U nove početke, nova poglavlja, novih čistih i belih 3,650 stranica za ispisati! Da li si spreman za narednih nekoliko hiljada zalazaka i izlazaka sunca, za nova lica i zagrljaje, šačicu lekcija i nekolicinu nepređenih puteva?


Ja sam, 2020 vesnik nove dekade – znaš li šta se sve može desiti za 10 godina? Uau, neprestani izvor nezamislivih mogućnosti što spremno čekaju da se svrstaju u tvoje bele stranice i oboje ih... Te boje, razlivene su kroz poruku da si ti slikar i pisac, umetnik svoga života. Bilo da su stranice, bilo da je platno ti držiš četkicu i penkalo u rukama, zbore one. Osluškuj ih.


Da mogu da ti dam trailer godine, baš kao što svaki film ima jedan, da li bi ti to značilo? Obznaniću ti da taj trailer možeš da zamisliš i ujedno i ostvariš sva tvoja malecna željena stanja.


Želim da pospem na tebe prah ohrabrenja. Prah spoznaje da nikada ne pristaneš na manje od onoga što možeš biti i da itekako mozeš dosegnuti i najvrtoglavije visine ove planete, dotaći i najnepristupačnije kutkove sveta. U bilo kojem trenu, potrebno je samo da se obratiš sebi, jer si upravo ti, dragi prijatelju izvor najčistije ljubavi i prijateljstva! Zato, kada zastaneš negde stazom života, pogledaj šta mozeš biti u poređenju s onim što si sada i znaćeš kuda poći, načiniti sledeći korak!


A šta ću ti sve doneti...


Kroz minute, sate i dane, suočićeš se sa različitim osobama. Nekima kojima je potrebnije više ljubavi i više razumevanja od ostalih, a prepoznaćeš ih tako što nećeš osetiti toplotu s njihove strane, zato budi ti taj koji će im pružiti ljubav i voditi uprkos njihovom otporu. Budi ljubav. Za strance i za one koje poznaješ, jer nikada ne znaš koliko je ljubavi nekome neophodno. A imamo je neprocenjivo mnogo unutar nas...


Proći češ i kroz neke sate nevolje, neznanja, bola, nedoumice... Koliko god ih bilo, neće ih biti više od ovih 366 dana u kojima ćemo se družiti. Iako si naučen da na „loše“ situacije gledaš kao da ti one donose zlo, onda neka te teši činjenica da će one biti izražene u satima, i neće ih nikada biti više nego dobrih, ustaljenih dana. Zapamti, doneću ti upravo te lekcije da bi porastao! Olakšaćeš sebi, u trenu, kada prihvatiš uverenje da se sve odvija za tvoje dobro.


Onda će doći i trenuci neobjašnjive radosti, ljubavi, ushićenja, sreće, uspeha svi su oni za jednim stolom, a tvoje je mesto rezervisano za istim! Ceni svaki trenutak malene radosti, one se urežu temeljito u tvoj um. Dobrodošle su iznenadne prilike, pozivi i ljudi! Tvoje ime će biti zapisano tamo gde su dugo maštao ili ćeš ulaziti na nova vrata, baciti pogled na grandiozne predele planete. Prigrliti nove uloge i igrati na raznoraznim binama u pozorištu zvanom život...


Podseti sebe, onda kada normalnost obasipa tvoje dane, da neobičan momenat ne dolazi tebi, već ti stvaraš neobično od običnoga! Podseti sebe, da kada se zapneš, imaš dovoljno snage da ustaneš! Podseti sebe da budeš iskren sa sobom, kada se nesvesno udaljiš od iskrenosti, priznaj sebi sve svoje snove i želje koje ti ispadaju iz džepova i toliko te golicaju da ne možeš a da se ne nasmeješ na pomisao njihovog ostvarenja – neka ta varnica neprestano bukta u tebi!


Obojiće se ta platna.

Ispisaće se te stranice.

Da li od tvoje ruke?


Ispred tebe leži nepoznato, iza tebe iskustva koja ti pomažu da koračaš njime. Na severu se nalazi nepresušni izvor mašte, a na jugu ustručavanja, kuda ćeš poći? Neka tvoja usmerenja budu protkana sjajilom koje će ti ovekovečiti sladunjave želje.


Upoznali smo se u sredu, a već u četvrtak u dvanaestome mesecu, ja ću otići dalje, ruku pod ruku, zajedno sa nezaustavljim prijateljem Vremenom. Na eklatantan način. Sećaš li se onog trailera? Učini ga spektakularnim filmom!

Tvoja 2020 godina.

39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page