top of page
  • Writer's pictureKatarina Bucu

KORISNI SAJTOVI za studente | Na klik do informacija

“What you seek is seeking you.”


Sjajni pozdrav, dragi studentu! Ne znam koliko puta sam tražila pojedine informacije vezane za studiranje, prakse, novosti iz sveta studiranja zato ti želim pružiti mesto za korisne sajtove koji bi mogli da ti budu od pomoći kada i tebi zatreba neka informacija ili vest!

Ovo su sajtovi na koje sam ja nailazila ulazeći u tada, za mene novi svet studiranja. Htela sam i za sebe ih ostaviti na jedno pregledno mesto, kako bih mogla da znam koji su to sajtovi koje obilazim s vremena na vreme i da se svi nađu zajedno, na jednom mestu. Nadam se da će ti poslužiti sledeći sajtovi.


STUDENTSKI ŽIVOT

Ovde možeš da pronađeš aktuelne vesti iz sfere studiranja, savete za studente, vodič za brucoše, informacije o studentskim kreditima, stipendijama, organizacijama…

Link do sajta je ovde.


Studentski portal - Studentski život

NAJ STUDENT

Ovo je za mene jedan od najkorisnijih sajtova za studente jer pruža uvid u najnovije studentske vesti, zatim ti daje spisak svih aktuelnih stipendija, praksi (u zemlji, inostranstvu), (ne)vladinim organizacijama, o nagradnim konkursima (foto, umetnost, književnost, tehnologija, biznis…) takođe i o programima (letnje/zimske škole, seminari, volonterski programi…) i sve to možeš da potražiš po sopstvenim kriterijumima za pretragu (oblast studija, grad). Veoma, veoma koristan sajt ukoliko stalno pretražuješ gde možeš da volontiraš, kakve stipendije da dobiješ i slično. Link do sajta je ovde.


Sajt - NajStudent

FAKULTETI EDUKACIJA

Ovo je još jedan sajt sa sličnom tematikom već navedenih sajtova.

Ovde možeš isto naići na najnovije vesti, ali takođe i na informacije o upisu za aktuelnu godinu, mogućnost računanja bodova, da se informišeš o fakultetima u našoj zemlji, kako državnim tako i privatnim i ista priča za visoke škole, o domovima i menzama! I još mnogo informacija vezane za studentski život možeš ovde naći ukoliko pročačkaš sajt.


Sajt - Fakulteti Edukacija

PORTAL MLADI

Sajt za mlade pružiće ti raznovrsne novine o različitim događajima, dešavanjima koja se zbivaju, moćićeš da vidiš koje su aktuelne prakse i konkursi za stipendije, konferencije, kampove…Možeš da saznaš o pojedinima aranžmanima u rubrici putovanja ili da obiđeš ostale rubrike – magazin (putopisi, kultura, zanimljivosti…) Možeš da čitaš o aktuelnostima, studentskim vestima, najavama….


Portal Mladi - Sajt za Mlade

ORIGINAL

Ovo je portal koji je okrenut ka mladima. Takođe se može naći i u vidu časopisa u okviru fondacije Novaka Đokovića! Prekrasan časopis i sajt koji okreće mlade da budu inovativni, kreativni, aktuelni, odgovorni… Tu se možeš susresti sa raznoraznim vestima o temama važnim za mlade koje će te oplemeniti i ne možeš izaći sa sajta a da nešto novo i originalno nisi zapazio/la ili saznao/la!

Original Magazin

OSTALI SAJTOVI

Još jedan sajt gde možeš videti aktuelne prakse.


Naravno za studente u Novom Sadu tu je (Studentski centar NS) a ako tražiš prilike da volontiraš dobrodošao/la si u Novosadski Volonterski Servis! Tu ćeš naići na bezbroj volonterskih ponuda!


Nezaobilazna stanica za one koji traže volontiranje u inostranstvu.


Korisna stranica za traženje knjiga, časopisa, publikacija…


Pojavi se s vremena na vreme poneka neodumica u vezi s našim lepim jezikom kada pišemo seminarski ili bilo šta drugo.

ENGLESKI - ONLINE REČNICI

Merram-Webster - koristan rečnik engleskog jezika,a na sajt možeš naići i na zanimljive igrice koje će ti pomoći da usavršavaš engleski.


Evo ovo su moje stranice koje obilazim u potrazi za novinama u studentskom svetu! Podeli i ti svoje stranice s nama, ukoliko nisu gore navedene, mogu nam biti od koristi!

Nadam se da sam ti pomogla. Svrati kad god želiš da potražiš koji sajt!


S odsjajem, Katarina

253 views0 comments
bottom of page